ponedjeljak, 6. travnja 2020.

SAVIJAČA SA PORILUKOM I SIROM

Posted by recepti on travnja 06, 2020 | No comments

 

 

  • 500 g smrznutog lisnatog tijesta ili 2 role gotovog razvaljanog
  • 1 poriluk ~ 200 g
  • 100 g ricotta sira
  • 200 g svježeg sira
  • 90 g kiselog vrhnja 20% mm (1/2 čašice)
  • 1 jaje
  • sol
  • papar
  • suncokretovo ulje
  • po želji žumanjak i razne sjemenke po vrhu 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Poriluk narezati na tanke kolutiće pa kratko prodinstati na ulju, tek da uvene. Poriluk gurnuti u jedan kraj tave, tavu nageti i pustiti da se poriluk ohladi i ocijedi.
    2. 2.
      Pomiješati obje vrste sira, kiselo vrhnje, sol, papar i jaje. Dodati ohlađeni poriluk. Izmiješati pa namazati pola površine lisnatog tijesta.
      Zarolati, nabockati pa peći na limu obloženom papirom za pečenje na 200°C ~ 30 minuta.
      Po želji prije pečenja premazati žumanjkom i posuti raznim sjemenkama.

0 komentari:

Objavi komentar