Posted by recepti on travnja 06, 2020 | No comments
- 500 g smrznutog lisnatog tijesta ili 2 role gotovog razvaljanog
- 1 poriluk ~ 200 g
- 100 g ricotta sira
- 200 g svježeg sira
- 90 g kiselog vrhnja 20% mm (1/2 čašice)
- 1 jaje
- sol
- papar
- suncokretovo ulje
- po želji žumanjak i razne sjemenke po vrhu
-
Priprema
-
1.
Poriluk narezati na tanke kolutiće pa kratko prodinstati na ulju, tek da uvene. Poriluk gurnuti u jedan kraj tave, tavu nageti i pustiti da se poriluk ohladi i ocijedi.
-
2.
Pomiješati obje vrste sira, kiselo vrhnje, sol, papar i jaje. Dodati ohlađeni poriluk. Izmiješati pa namazati pola površine lisnatog tijesta.
Zarolati, nabockati pa peći na limu obloženom papirom za pečenje na 200°C ~ 30 minuta.
Po želji prije pečenja premazati žumanjkom i posuti raznim sjemenkama.
-
1.
0 komentari:
Objavi komentar