Posted by recepti on travnja 06, 2020 | No comments
- 1 šolja Šećera ( kristal)
- 10 kašika istopljenog putera/maslaca
- 3 kašike cvjetnog meda
- 2 šolje brašna
- 1 kesica Prašak za pecivo Docela
- 1 kašičica cimeta
- pola kašičice mlevenog karanfilića
- pola kašičice rendanog muskatnog oraščića
- 1 jaje
- 300g Otkošćenih višanja
- 2 kašike Šećera ( kristal)
- 4 kašike Šećera ( kristal)
- 1 kašika kukuruznog škroba (gustina)
- 150g čokolade crne za kuhanje
- 1 kašika suncokretova ulja
-
Priprema
-
1.
Pomešati prvo brašno sa praškom za pecivo i začinima. Zatim tu smešu mikserom pomešati sa šečerom, topljenim margarinom i medom. Dodati jaje na kraju i umutiti u homogenu masu.
-
2.
U šerpi ( oko 1,2L) pomešati višnje sa dve kašike šećera i prokuvati. Kada provre i puste sok prvo ih izmiksirati štapnim mikserom pa ih procediti. Sok se kasnije koristi za sos.
-
3.
U okruglu formu za kolače isipati prvo pola mase, pa prekriti višnjama, i na kraju preko višanja staviti ostatak mase. Ja sam na dnu stavila papir za pecenje, mada se može i samo podmazati. Peći na 200 stepeni oko pola sata i na kraju na 150 nekih 15-ak minuta, zavisno od debljine kolača. Čačkalicom proverite da li je gotovo.
-
4.
U čokoladu za kuvanje dodati kašiku ulja i otopiti na umerenoj temperaturi. Time preliti kolač.
-
5.
Dok se kolač hladi napraviti sos od preostalog soka od višanja. Dodati preostali sećer i gustin i ukuvati. Sos servirati uz kolač.
-
1.
0 komentari:
Objavi komentar