ponedjeljak, 6. travnja 2020.

MEDENO SRCE KOLAČ SA VIŠNJAMA

Posted by recepti on travnja 06, 2020 | No comments

 

Sastojci

  • 1 šolja Šećera ( kristal)
  • 10 kašika istopljenog putera/maslaca
  • 3 kašike cvjetnog meda
  • 2 šolje brašna
  • 1 kesica Prašak za pecivo Docela
  • 1 kašičica cimeta
  • pola kašičice mlevenog karanfilića
  • pola kašičice rendanog muskatnog oraščića
  • 1 jaje
  • 300g Otkošćenih višanja
  • 2 kašike Šećera ( kristal)
  • 4 kašike Šećera ( kristal)
  • 1 kašika kukuruznog škroba (gustina)
  • 150g čokolade crne za kuhanje
  • 1 kašika suncokretova ulja 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Pomešati prvo brašno sa praškom za pecivo i začinima. Zatim tu smešu mikserom pomešati sa šečerom, topljenim margarinom i medom. Dodati jaje na kraju i umutiti u homogenu masu.
    2. 2.
      U šerpi ( oko 1,2L) pomešati višnje sa dve kašike šećera i prokuvati. Kada provre i puste sok prvo ih izmiksirati štapnim mikserom pa ih procediti. Sok se kasnije koristi za sos.
    3. 3.
      U okruglu formu za kolače isipati prvo pola mase, pa prekriti višnjama, i na kraju preko višanja staviti ostatak mase. Ja sam na dnu stavila papir za pecenje, mada se može i samo podmazati. Peći na 200 stepeni oko pola sata i na kraju na 150 nekih 15-ak minuta, zavisno od debljine kolača. Čačkalicom proverite da li je gotovo.
    4. 4.
      U čokoladu za kuvanje dodati kašiku ulja i otopiti na umerenoj temperaturi. Time preliti kolač.
    5. 5.
      Dok se kolač hladi napraviti sos od preostalog soka od višanja. Dodati preostali sećer i gustin i ukuvati. Sos servirati uz kolač.

0 komentari:

Objavi komentar