Posted by recepti on travnja 06, 2020 | No comments
- 3 jaja
- 13 vel.kas. secera
- 13 vel.kas. ulja
- 14 vel.kas. vrelog mlijeka
- 13 vel.kas. brasna
- 3 vel.kas. kakao
- 1 prasak za pecivo
- 1 vanil secer
- kakao i secer u prahu za posipanje kolaca
-
Priprema
-
1.
U posudi miksajte prvo jaja.dodajte secer,uz stalno miksanje.pa redom i ostale sastojke.pola smjese izlijte u drugu posudu pa dodajte 3 kasike kakao.namastite uljem vatrostalnu okruglu posudu (26cm kod mene).sarajte kolac po zelji,mozete ovako kao ja izgledom zebre ili ulijte prvo zuti dio,pa prosarajte crnim djelom.kolac pecite u mikrovalnoj tocno 8 minuta,nikako duze(da nebi doslo do stvrdnjavanja kolaca,i onda zavrsio u smecu).kada izvadite kolac pospite prvo obilato kakaom pa secerom u prahu.ostavite ga da odstoji par minutica,rezite i odmah sluzite!
(da napomenem,da svake 2 min.provjeravate kolac,jer svako ima razlicitu mikrovalnu.kod mene je od 700w i stoji na najacem.uglavnom,nepecite kolac duze od 8 min!)
Posluživanje
Posluzite svojim gostima izvanredno meki kao jastucic,ali i ukusan kolacic uz soljicu kafe ili caja.vjerujte da nece ni primjetiti da se pekao u mikrovalnoj.i cak sto vise,ljepsi je iz mikrovalne,jer sam pekla i u peci.tkoder ostaje vam mogucnost raznih kombinacija u ovome kolacu,a to mu je velika prednost..dodajte jos vas voljeni dodatak po zelji u njega prije pecenja,a da bude jos zgodniji mozete ga preliti coko-glazurom..i mozete da ga nesarate kakaom nikako,vec samo da ostane zuti,ili obrnuto dodajte samo kakao da bude tamni kolac.ako vam slucajno ostane koji komadic(to,je ono AKO,AKO ),zamotajte ga u alu-foliju,i ostaje idalje mekan kao i prvi dan!
-
1.
0 komentari:
Objavi komentar