Posted by recepti on travnja 13, 2020 | No comments
- Za biskvit:
- 6 jaja
- 80 g šećera
- 4 žlice ulja
- 60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 15 g Kakaa u prahu Dolcela (2 žlice)
- 1 žličica Praška za pecivo Dolcela
- 80 g popečenih mljevenih lješnjaka
- Za svijetlu kremu:
- 80 g Gussnela Dolcela
- 100 šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 800 ml mlijeka
- 250 g maslaca
- Za tamnu kremu:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g čokolade
- Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 50 g maslaca
-
Priprema
-
Za biskvit:
-
1.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela. Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
-
2.
Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
-
Svijetla krema:
-
1.
Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta. Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
-
Tamna krema:
-
1.
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.
Posluživanje
Kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.
-
0 komentari:
Objavi komentar