ponedjeljak, 13. travnja 2020.

CRNO BIJELA FANTAZIJA

Posted by recepti on travnja 13, 2020 | No comments

 

Sastojci

  • Za glazuru:
  • 150 g čokolade
  • 50 g maslaca 
  •  

    Priprema

    1. Za biskvit:

    2. 1.
      Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela. Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
    3. 2.
      Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
    4. Svijetla krema:

    5. 1.
      Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta. Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
    6. Tamna krema:

    7. 1.
      Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.

    Posluživanje

    Kolač poslužite narezan na kocke.

    Savjet

    Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.

0 komentari:

Objavi komentar