Posted by recepti on travnja 13, 2020 | No comments
- Biskvit:
- 6 bjelanjaka
- 200 gr secera u prahu
- 200 gr mljevenih oraha
- 4 zlice glatkog brasna
- 1/2 praska za pecivo
- Krema:
- 6 zutanjaka
- 200 gr secera u prahu
- 150 gr maslaca
- 200 gr cokolade za kuhanje
- Chocolate ganache:
- 150 ml vrhnja za slag Dukat
- 1 zlica secera
- 1 zlica meda
- 220 gr cokolade za kuhanje
- 25 gr maslaca
-
Priprema
-
1.
Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Pleh velicine 35 x 22 cm namazite maslacem i pospite brasnom.
-
2.
Biskvit:
Bjelanjke sa prstohvatom soli izradite mikserom u cvrsti snijeg. U nekoliko navrata dodajte secer u prahu i miksajte dok ne dobijete cvrstu i sjajnu smjesu.
-
3.
Pomijesajte brasno, orahe i prasak za pecivo, malo promijesajte, te dodajte u smjesu od bjelanjaka i secera. Ovaj dio radite pomocu spatule ili pjenjace, te lagano umijesajte orahe, brasno i prasak za pecivo u bjelanjke.
-
4.
Smjesu sipajte u pripremljeni pleh, poravnajte i pecite 20 - tak minuta.
Biskvit ohladite prije nego sta stavite kremu.
-
5.
Krema:
Cokoladu i maslac otopite na pari ili u mikrovalnoj.
Pripremite dvije posude, u jednu stavite vodu i stavite na srednje jaku vatru kako bi ste pripremili sve za kuhanje kreme na pari a u drugu stavite zutanjke i secer.
Zutanjke i secer u prahu miksajte 3 - 4 minute, dok zutanjci ne postanu svjetli.
Sve prebacite na paru i miksajte na najmanjoj brzini nekih 10 - tak minuta. Smjesa ce postati svijetla, a secer ce se potpuno rastopiti.
Nakon 10 - tak minuta dodajte rastopljenu cokoladu i maslac i sve jos malo promiksajte da se cokolada umijesa u smjesu od zutanjaka, oko 2 minute miksanja.
Sklonite sa pare i tako vrucu smjesu prelijte preko ohladjenog biskvita.
-
6.
Chocolate ganache:
Rastopite cokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj.
Za to vrijeme zagrijte vrhnje za slag sa secerom i medom do vrenja.
Prelijte preko rastopljene cokolade i maslaca i sve lagano promijesajte.
Prelijte preko ohladjene kreme.
Ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi, pa mozete staviti u hladnjak, ali i ne morate jer se i krema i chocolate ganache brzo stisnu i na sobnoj temperaturi.
Svakako mozete staviti i neku cokoladnu glazuru po zelji.
-
7.
Ne moram napominjati da za ovakve kolace koristite dobru cokoladu, moja je bila sa 60 posto kakaa za kremu i za ganache kuvertura iz Lidla.
-
1.
0 komentari:
Objavi komentar