ponedjeljak, 13. travnja 2020.

MOZZART KOCKE-SAVRŠENSTVO

Posted by recepti on travnja 13, 2020 | No comments

 

Sastojci

  • Chocolate ganache:
  • 150 ml vrhnja za slag Dukat
  • 1 zlica secera
  • 1 zlica meda
  • 220 gr cokolade za kuhanje
  • 25 gr maslaca 
  •  

    Priprema

    1. 1.
      Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

      Pleh velicine 35 x 22 cm namazite maslacem i pospite brasnom.



    2. 2.
      Biskvit:
      Bjelanjke sa prstohvatom soli izradite mikserom u cvrsti snijeg. U nekoliko navrata dodajte secer u prahu i miksajte dok ne dobijete cvrstu i sjajnu smjesu.
    3. 3.
      Pomijesajte brasno, orahe i prasak za pecivo, malo promijesajte, te dodajte u smjesu od bjelanjaka i secera. Ovaj dio radite pomocu spatule ili pjenjace, te lagano umijesajte orahe, brasno i prasak za pecivo u bjelanjke.
    4. 4.
      Smjesu sipajte u pripremljeni pleh, poravnajte i pecite 20 - tak minuta.

      Biskvit ohladite prije nego sta stavite kremu.
    5. 5.
      Krema:
      Cokoladu i maslac otopite na pari ili u mikrovalnoj.
      Pripremite dvije posude, u jednu stavite vodu i stavite na srednje jaku vatru kako bi ste pripremili sve za kuhanje kreme na pari a u drugu stavite zutanjke i secer.
      Zutanjke i secer u prahu miksajte 3 - 4 minute, dok zutanjci ne postanu svjetli.
      Sve prebacite na paru i miksajte na najmanjoj brzini nekih 10 - tak minuta. Smjesa ce postati svijetla, a secer ce se potpuno rastopiti.
      Nakon 10 - tak minuta dodajte rastopljenu cokoladu i maslac i sve jos malo promiksajte da se cokolada umijesa u smjesu od zutanjaka, oko 2  minute miksanja.
      Sklonite sa pare i tako vrucu smjesu prelijte preko ohladjenog biskvita.

    6. 6.
      Chocolate ganache:
      Rastopite cokoladu i maslac na pari ili u mikrovalnoj.
      Za to vrijeme zagrijte vrhnje za slag sa secerom i medom do vrenja.
      Prelijte preko rastopljene cokolade i maslaca i sve lagano promijesajte.
      Prelijte preko ohladjene kreme.
      Ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi, pa mozete staviti u hladnjak, ali i ne morate jer se i krema i chocolate ganache brzo stisnu i na sobnoj temperaturi.
      Svakako mozete staviti i neku cokoladnu glazuru po zelji.
    7. 7.
      Ne moram napominjati da za ovakve kolace koristite dobru cokoladu, moja je bila sa 60 posto kakaa za kremu i za ganache kuvertura iz Lidla.

0 komentari:

Objavi komentar