Posted by recepti on travnja 13, 2020 | No comments
- Krema I
- 1/2 kg jagoda
- 2 pudinga od jagoda
- 1/2 l mlijeka
- 10 kašika šećera
- Krema II
- 400 ml vrhnja za šlag
- 1 kesica kremfixa
- 50g šećera
- Glazura
- 200g čokolade za kuhanje
- malo mlijeka
- 2-3 čajne kašike šećera u prahu
- 5-6 kašika ulja
-
Priprema
-
1.
Na dno tepsije složiti piškote namočene u mlijeko.
-
2.
Od pola litra mlijeka uzeti malo pa razmutiti oba pudinga, a ostatak mlijeka zavriti sa 10 kašika šećera. Kad provri ubaciti nasjeckane jagode i pustiti da baci 2-3 ključa, skloniti sa vatre, uliti puding, vratiti na vatru i kuhati dok se dobro ne zgusne. Ohladiti i preliti preko piškota.
-
3.
Vrhnje umutiti sa šlag-fixom i 50g šećera ( ili više ako volite slađe ) i premazati preko pink-fila.
-
4.
Sastojke za glazuru otopiti i preliti kolač.
-
5.
Dobro ohladiti!
-
1.
0 komentari:
Objavi komentar