Posted by recepti on travnja 03, 2020 | No comments
Loading..
SASTOJCI
(Za oko 60 kiflice)
1200 gr. brasno
200 ml. mleko
200 +100 ml. voda
100 ml. ulje
1 kom jaje
1 zlica secer
2 kasicice sol
4 kasicice suhi kvasac
NADEV
250 gr. feta sir izmrvjeni
150 gr. riccota (mladi sir)
2 bjelanke
1/2 kasicica alove paprike
ZA PREMAZ
2 zutanjke
susam
150 gr rastopjeni margarin
PRIPREMA
1.
Kvasac zamjesite sa 100 ml. mlake vode i zlicu secer i ostavite da lijepo nadodje
2.
Mleko i vode (200 ml.) zajedno zagrejte do temperature sto bi vi prst mogo izdrzati
3.
Brasno promjesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac, mleko i vode, ulje i jaje i zamjesite glatko mekano testo (slobodno dodajte brasno ako mislite da vam treba)
4.
Testo premazite uljom ,prekrite celofanom pa cistom kuhunjskom krpu i ostavite da tjesto lijepo nadodje dok ne duplira svoj volumen
5.
Pritisnite rukom i podelite tjesto na 2 dela
6.
Od prvi deo rasukajte cetvrtastu jufku i podelite na male kockice ovako ,svaku jos malo rasukajte i zasecite nozom na nekoliko mjesta od jedne strane ovako ,stavite nadev od sira(sve sastojke lijepo sajedinite) od drugu stranu i zarolajte
7.
Od drugu polovinu testa pravite razlicite kiflice po zelju ( obicne kiflice ili cvorcice ili slobodno uradite isto kako i sa prvi deo testa
8.
Ostavite da opet nadodje
9.
Svaku kiflicupremazite zutanjku ,posipete sa kasiku rastopjeni margarin i pospite susamom ovako
10.
Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumene
11.
Dobar tek
0 komentari:
Objavi komentar