IŠLERI! OVOM SVOM RECEPTU SAM VJERNA GODINAMA I NIKAD SE NISAM POKAJALA Posted by recepti on travnja 03, 2020 | No comments Loading.. Dva puta u životu mi je zastao dah kada sam ugledala išlere... SASTOJCI Tijesto: 10 dkg margarina 4 dkg maslaca 20 dkg oštrog brašna 3 žlice kakaoa 7 dkg mljevenog šećera 1 žumanjak KREMA 2 jaja 1 žumanjak 2 ravne žlice škrobnog brašna 15 dkg mljevenog šećera 1 vanilin šećer 5 dkg margarina 5 dkg maslaca GLAZURA OD ČOKOLADE 10 dkg čokolade za kuhanje 1 žlica svinjske masti PRIPREMA Tijesto: 1. Od svih sastojaka umijesiti tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, ne pretanko. 2. Čašom ili kalupom(ne prevelikim) rezati krugove i slagati na papir za pečenje malo odmaknute jedan od drugog. 3. Kada izrežete prve krugove, tijesto lagano premijesite i ponovo razvaljajte i ponovite to par puta 4. Pecite na 180 C 15 minuta Krema: 5. Sve sastojke osim maslaca i margarina izradite pjenasto i kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici 6. U hladnu kremu dodajte izrađeni margarin i maslac 7. Kremu stavite u tuljak ili špricu pa ju kružno nanesite na jedan dio išlera 8. Ostale keksiće umačite u čokoladu i slažite na rešetku Glazura: 9. Čokoladu i mast lagano otopite i pustite da se ohladi i malo stisne 10. Lagano ih, kada se glazura stisne(najbolje malim vilicama) stavljajte na kremu i isto tako lagano pritisnite 11. Ostatak čokoladne glazure stavite u vrećicu i neko vrijeme držite u hladnjaku. 12. Vrećici odrežite vrh i prošarajte išlere 13. Možete ih ukrašavati i cijelim bademima(oguljenim) u obliku cvijetića(dakle četiri badema) i jako će efektno izgledati Posluživanje Od ove količine sam dobila 56 keksića tj.28 gotovih išlera. Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Dijeli na XPodijeli na usluzi Facebook
0 komentari:
Objavi komentar