Posted by recepti on travnja 12, 2020 | No comments
- PODLOGA
- 115g speculoos keksića
- 60g maslaca
- KREMA
- 300g krem sira
- 200g speculoos namaza (Lidl/Muller)
- 1 žličica vanilija ekstrakta
- 4g Mljevene želatine Dolcela
- 95ml mliječnog slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
- GORNJI SLOJ
- 100g speculoos namaza
-
Priprema
-
1.
Za podlogu usitniti keksiće i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Utisnuti u kalup promjera 18cm čije ste dno prethodno obložili papirom za pečenje kako bi kasnije tortu lakše prebacili na drugu podlogu. Ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu.
-
2.
Za kremu prvo natopite želatinu s 2-3 žlice hladne vode. U zdjeli izmiksati krem sir pa mu dodati namaz i još dodatno izmiksati dok se ne dobije kremasta tekstura. U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje s šećerom u prahu, ali ne prečvrsto kako bi ga lako ukomponirali u kremu. Prvoj smjesi dodati vanilin ekstrakt i otopljenu (nabubrenu) želatinu i još malo izmiksati. Nakon toga umućeno slatko vrhnje špatulom umiješajte u smjesu od sira pa ju nakon toga rasporedite po ohlađenoj podlozi i poravnajte špatulom. Ostaviti u hladnjaku barem 5-6h dok se krema ne stegne.
-
3.
Na samom kraju u mikrovalnoj otopite speculoos namaz i prelijte ga preko ohlađene kreme, okrećući kalup u rukama kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila. Ostaviti tortu u hladnjaku još nekoliko sati dok se gornji sloj ne stegne pa ju dekorirajte po želji, ja sam koristila umućeno slatko vrhnje i polovice speculoos keksića.
-
1.
0 komentari:
Objavi komentar