nedjelja, 12. travnja 2020.

JEDNA JAKO JEDNOSTAVNA NEPEČENA TORTICA KADA VAM TREBA NEŠTO BRZO I JAKO UKUSNO

Posted by recepti on travnja 12, 2020 | No comments

 

 

  • PODLOGA
  • 115g speculoos keksića
  • 60g maslaca
  • KREMA
  • 300g krem sira
  • 200g speculoos namaza (Lidl/Muller)
  • 1 žličica vanilija ekstrakta
  • 4g Mljevene želatine Dolcela
  • 95ml mliječnog slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera u prahu
  • GORNJI SLOJ
  • 100g speculoos namaza 
  •  

    Priprema

    1. 1.

      Za podlogu usitniti keksiće i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Utisnuti u kalup promjera 18cm čije ste dno prethodno obložili papirom za pečenje kako bi kasnije tortu lakše prebacili na drugu podlogu. Ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu.
    2. 2.

      Za kremu prvo natopite želatinu s 2-3 žlice hladne vode. U zdjeli izmiksati krem sir pa mu dodati namaz i još dodatno izmiksati dok se ne dobije kremasta tekstura. U drugoj zdjeli izmiksati slatko vrhnje s šećerom u prahu, ali ne prečvrsto kako bi ga lako ukomponirali u kremu. Prvoj smjesi dodati vanilin ekstrakt i otopljenu (nabubrenu) želatinu i još malo izmiksati. Nakon toga umućeno slatko vrhnje špatulom umiješajte u smjesu od sira pa ju nakon toga rasporedite po ohlađenoj podlozi i poravnajte špatulom. Ostaviti u hladnjaku barem 5-6h dok se krema ne stegne.
    3. 3.

      Na samom kraju u mikrovalnoj otopite speculoos namaz i prelijte ga preko ohlađene kreme, okrećući kalup u rukama kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila. Ostaviti tortu u hladnjaku još nekoliko sati dok se gornji sloj ne stegne pa ju dekorirajte po želji, ja sam koristila umućeno slatko vrhnje i polovice speculoos keksića.

0 komentari:

Objavi komentar