Posted by recepti on travnja 12, 2020 | No comments
- Potrebno je Za Cokoladna sloj:
- 150 g Butera
- 50 g Cokolade
- 180 g Secera
- 4 Jaja (210 g)
- 250 g Brasna
- 3 male kasike praska za pecivo Docela
- 30 g Kakaoa
- 50 ml Mljeka
- Kokos smjesa:
- 1/2 l Mljeka
- 70 g Griza
- 100 g Butera
- 50 g Bjele cokolade
- 150 g Secera
- 200 g Kokosa
- 150 mö Mljeka Za prelivanje biskvita
- 200 g Cokoladne glazure
-
Priprema
-
1.
- Sve sastojke pripremiti, pleh premazati sa malo ulja ili sa buterom. Cokoladu sjeci na sto sitnije i istopiti je iznad Pare. Buter sa secerom kremasto izraditi pa dodavati jedno po jedno jaje cjelo vrjeme mjeajuci. Sad dodati istopljenu cokoladu, mljeko i Brasno pomjesano sa kakaom i praskom Za pecivo. Mjesati toliko da se sve fino sjedini. Usuti smjesu u pleh i peci kolac u zagrijanoj pecnici na 180 stepeni 30-35 minuta (proba cackalicom).
-
2.
- Dok se kolac pece pripremiti Kokos smjesu: Mljeko pomjesati sa secerom, grizom, buterom sjecenim na sitnije i Cokoladu isto. Staviti na vatru i kuhati dok se ne pocne da zgusnjava cjelo vrjeme mjesati. Maci sa vatre i dodati odmah kokos smjesu i dobro izmjesati.
- 3.
- Peceni Biskvit odmah jos vruc izbosti na Vise mjesta sa cackalicom i preliti sa mljekom. Sad odmah preko kokos smjesu raspodjeliti, fino poravnjati. Ostaviti da se ohladi pa ga preliti sa istopljenom cokoladnom glazurom.
0 komentari:
Objavi komentar