Posted by recepti on travnja 03, 2020 | No comments
Ovo nije diskriminacija, ali sastav musake je svojstven muškom ukusu, makar su je kod mene jele i žene i bile su jako zadovoljne okusom i sastavom. Probajte, nije zabranjena za nikoga.
SASTOJCI
10 jaja
50 ml ulja
700 g mljevene junetine
3 žličice soli
1 žličica papra
500 g šampinjona ili bukovača
3-4 žlice nasjeckanog peršina
1,5 kg krumpira
150 g dimljene slanine tanko narezane
700 ml slatkog vrhnja
50 g parmezana
PRIPREMA
1. Jaja (7 kom.) stavite u hladnu vodu i tvrdo skuhajte.
Loading..
2. Polovicu ulja zagrijte u tavi, stavite mljeveno meso i pirjajte na srednjoj laganoj vatri.3. Kad meso pusti tekućinu, dodajte ½ žličice soli i ½ žličice papra.
4. Kada tekućina ispari, meso još 2 minute pirjajte u tavi, a zatim maknite s vatre.
5. Na drugoj polovici ulja popecite krupno narezane šampinjone.
6. Pred kraj dodajte ½ žličice soli, ½ žličice papra, kratko popecite, pomiješajte s mesom i sitno na sjeckanim peršinom.
7. Krumpir ogulite, narežite na tanje ploške (ne deblje od 0,5 cm), posolite sa žličicom soli.
8. U veću tepsiju (35x27x5 cm) na dno posložite ploške slanine.
9. Na njih stavite trećinu krumpira, pa pola količine mesa i šampinjona.
10. Na njega stavite drugu trećinu krumpira, prekrijte ostatkom mesa, pa kuhanim jajima narezanim na ploške i završite s ostatkom krumpira.
11. Preostala tri jaja razmutite, dodajte 1 žličicu soli, promiješajte sa slatkim vrhnjem i zalijte preko musake.
12. Pospite naribanim parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 60 minuta. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 5 minuta.
Posluživanje
Narežite na kocke i poslužite uz salatu po želji.
Savjet
Ovu musaku možete još dodatno obogatiti sirom.
Napomena
Musaka se mora peći polako, da ne zagori gornji krumpir, a unutra ostane sirov, pa dobro provjerite kad bude zlatnožute boje. Pašu sve salate, a najbolje zelena ili grah.
0 komentari:
Objavi komentar