Loading..
Moja idealna kombinacija mascarpone sira, čokolade i lješnjaka. Nešto kao fererro torta.
Sastojci
BISKVIT: 130g margarina
300g šećera
3 jaja
120ml mlijeka
50g gorkog kakaa
2 žlice čvrstog jogurta
1/2 praška za pecivo
140g brašna
1 vrećica pudinga od lješnjaka
MASCARPONE KREMA: 500g mascarpone sira
200ml vrhnja za šlag
1 kremfix
50g šećera u prahu
ČOKO-LJEŠNJAK KREMA 200ml vrhnja za šlag
80g čokolade sa komadićima lješnjaka
100g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO: 200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu
Priprema
1.
BISKVIT: brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati. U
drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro
izmiješati.
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka,
izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka. Na kraju dodati
jogurt i sve dobro izmiješati.
Smjesu izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.
Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.
2.
MASCARPONE KREMA: Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i
dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
3.
ČOKO- LJEŠNJAK krema: Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.
4.
SLAGANJE TORTE: Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti
pola mascarpone kreme. Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu
polovicu mascarpone kreme. Na kraju staviti drugu polovicu biskvita,
pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a
može i preko noći).
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
5.
VAŽNO: Znači treba nam dupla količina ČOKO-LJEŠNJAK KREME. Ne treba
raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro
ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan
0 komentari:
Objavi komentar